Ontdek
de omgeving
van Vilsteren

Golven & Culinair

Fietsen & Lunchen

Lekker wandelen

Ontdek de omgeving

Kunst & Culinair

Historisch
Museum
Ommen

Dijkman
Klompen
Atelier

Wijngoed
Reestland
Hoeve

Tinnen
figuren
museum

Anton Pieck
Museum

Het middelpunt van

Dorpen en steden

Herberg de Klomp wordt omringd door prachtige toeristische en karakteristieke dorpen en steden.

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum.

Ommen bestaat uit de dorpen en buurtschappen Lemele, Vilsteren, Arriën, Arrierveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varssen en Witharen.

Dalfsen

De markante Blauwe Bogenbrug geeft toegang tot het gezellige dorp Dalfsen. Een dorp dat met zijn ligging aan de Vecht vertier biedt voor jong en oud. Het centrum met zijn monumentale panden en kleine straatjes is zeker een bezoek waard. Gewoon om lekker ongedwongen te winkelen of te genieten van historische panden.

Zwolle

Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel, is een stad met een rijke historie. De stad, van oorsprong een handelsstad, is ontstaan dankzij de ligging aan verschillende waterwegen. De levendigheid die bij de handel hoort, is nog steeds één van de kenmerken van Zwolle. De stad heeft een middeleeuws centrum, een prachtig theater, een ruim winkelaanbod en vele mooie parken.

Hardenberg

Een leuk toeristisch plaatsje met diverse winkels en restaurants. Vanuit Herberg de Klomp kunt u via het fietsknooppunten netwerk door de prachtige natuur een fietsroute uitzetten richting Hardenberg. Tevens bevindt zich in de gemeente Hardenberg het dorp Slagharen met het bekende attractiepark Slagharen.

Gramsbergen

Een klein dorpje met prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort. Tevens is een bezoek aan bierbrouwerij Mommeriete de moeite waard.

Deventer

Een historische Hanzestad gelegen aan rivier de IJssel. Deventer is één van de vijf oudste steden van Nederland en heeft een lange geschiedenis.

Staphorst

Klederdracht, Staphorster Stipwerk en hard groene luiken gecombineerd met fel blauwe kozijnen. Tijdens uw bezoek aan Staphorst ziet u hoe oude tradities in ere worden gehouden, voelt u het historische karakter en geniet u van de schoonheid van het slagenlandschap.

Giethoorn

Het Venetië van Nederland, met kleine grachtjes vol met bootjes en vele restaurantjes aan het water.

Ontdek de natuurpracht van het Vechtdal

Tijdens het fietsen en of wandelen

In het Vechtdal heeft u alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied u te bieden heeft. De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden u de kans om de pareltjes van het Vechtdal met eigen ogen te ontdekken.

Herberg de Klomp is gelegen op fietsknooppunt 63. Vanuit hier kunt u diverse routes uitzetten. Bij aankomst krijgt u van ons een fietsknooppuntenkaart tot uw beschikking en graag vertellen wij u over de mooiste routes. U kunt uiteraard uw eigen fiets mee brengen en deze veilig bij ons stallen en eventueel opladen. Het is ook mogelijk een (elektrische)fiets bij ons te huren.

Wandelen in het Vechtdal kan op vele manieren. Sinds kort beschikt het Vechtdal over een wandelnetwerk zodat u uw eigen route kunt uitstippelen. Herberg de Klomp is direct gelegen aan dit wandelnetwerk. Ook de wandelknooppuntenkaart krijgt u overhandigd bij aankomst.

Geniet van de natuurpracht van het Vechtdal

Varen op de Vecht

Het Vechtdal vanaf het water verkennen kan natuurlijk ook. Op korte afstand van Herberg de Klomp is rederij Peters gelegen. Zij bieden de mogelijkheid om vanaf de boot van de omgeving te genieten. Tevens kunt u een motorboot of kano huren.

Even een balletje slaan

Op de Golfbaan

Dichtbij Herberg de Klomp ligt één van de mooiste golfbanen van Nederland: Golf & Country Club Hooge Graven. Deze golfclub beschikt over een 18 holes wedstrijdbaan met A-status, een 9 holes Par-3 baan, een deels overdekte drivingrange, een puttinggreen en een chippingreen met oefenbunker.

Even heerlijk op adem komen

Wellness

Even heerlijk op adem komen in alle rust en natuur, kan in het Vechtdal. Herberg de Klomp werkt samen met biologische schoonheidssalon De Grenshoeve. Deze schoonheidssalon is gelegen op Landgoed Vilsteren.

Wilt u een hele dag ontspannen in de sauna dan kunt u terecht bij het uitgebreide saunalandschap van Sauna & Beauty Ommen

Puur genieten van de natuurpracht van het Vechtdal

waan je in de middeleeuwen

Het Overijssels Vechtdal is het gebied van kastelen en havezaten. Enkele voorbeelden zijn Kasteel Rechteren en Landgoed het Laer. Een bezoek aan kasteel het Nijenhuis, één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel, is zeker de moeite waard. Dit is één van de landgoederen die voor publiek geopend is.

Anjerpunten

het Vechtdal binnenstebuiten!

Verspreid over het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. Vanuit deze Anjerpunten kun je het Vechtdal verkennen en beleven.

Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap.

Op de locaties is van alles te beleven, binnen en buiten en kun je ontdekken wat het Vechtdal te bieden heeft. Toeristische informatie, exposities, workshops, vergadermogelijkheden, verrukkelijke streekproducten, een lekkere kop koffie of thee, wij verwelkomen je graag.

Vanuit de locaties kun je via aantrekkelijke fiets-, wandelroutes en arrangementen het Vechtdal intrekken. Bezoek ze alle vijf!

Vorige slide
Volgende slide

Vilsterseweg 10
7734 PD Vilsteren
T +31 (0) 529 – 45 90 00
info@herbergdeklomp.nl

Openingstijden

7 dagen per week open
Maandag t/m Zondag vanaf 11:00uur