reserveren-normaal.jpg

beschikbaarheid.jpg

Taxi en tafel reserveren

De Klomp

Herberg De Klomp is gelegen op het landgoed Vilsteren, op een locatie waar in vervlogen tijden een kaderstede was. Tot 1839 was het verkeer vanuit Zwolle via Vilsteren naar Ommen aangewezen op een pontveer voor het oversteken van de Vecht. Toen er in 1839 een goede doorgaande weg naar Vilsteren lag, werd er een herberg gevestigd in het Snijdershuis, ook wel Hoenderkamp genoemd. In en bij de herberg konden mens en dier uitrusten en zich laven aan streekeigen spijzen en dranken.

In het begin van de negentiende eeuw werd de herberg geëxploiteerd door de familie Klomp. De plaatselijke bevolking gaf daardoor de naam "De Klomp" aan de herberg. Er was toen tevens een bakkerij aanwezig. Rond 1960 is het bedrijf overgenomen door de heer Schoorlemmer, die het bedrijf in 1991 verkocht aan de heer Eggengoor. In oktober 1993 is het bedrijf gekocht door Frans Hassink & Yvonne Shamier. Het interieur van het café-restaurant was toen nodig aan vervanging toe en is compleet gerenoveerd (slechts de buitenmuren van het witte gebouw zijn hetzelfde gebleven). De historische naam De Klomp is gehandhaafd, met toevoeging van het woord "Herberg". Op 24 maart 1998 heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix een officieel bezoek gebracht aan Herberg De Klomp. Sinds 1 maart 2011 zijn Gert Jan en Iris van Lochem de eigenaren van De Klomp. 

Eind 2015 is De Klomp uitgebreid met het naastgelegen BBQ restaurant en cafe  "De Nieuwe Ruif". Aansluitend is het geheel grondig verbouwd en aangepoast aan de eisen van de huidige tijd.

Nieuws

Nieuws

Bekijk onze laatste nieuwsitems.

Nieuws

Openingstijden

Bekijk onze openingstijden.

Activiteiten

Activiteiten

Bekijk onze jaaragenda

Vacatures

Vacatures

Bekijk hier onze vacatures.

Leveranciers

Leveranciers

Bekijk onze leveranciers